Canal du MIDI - Reisverslag uit Carcassonne, Frankrijk van romaril - WaarBenJij.nu Canal du MIDI - Reisverslag uit Carcassonne, Frankrijk van romaril - WaarBenJij.nu

Canal du MIDI

Blijf op de hoogte en volg

24 April 2006 | Frankrijk, Carcassonne

Dit kanaal loopt van Toulouse tot Sete en is 240 km. lang. Omzoomd door 45 duizend platanen vaar je midden door een prachtig gebied. De platanen beginnen net met het uitlopen in tegenstelling tot de rest van de natuur. Vanaf 1667 is dit kanaal door 12 duizend mensen aangelegd en kon het eerste schip in 1682 in 10 dagen van Toulouse naar Sete varen.

Hoewel het volgens het boek een druk bevarend kanaal is ( door huurboten) hebben wij tot op heden weinig tegenliggers gehad. Alle sluizen zijn ovaal gevormd zodat wat meer boten tegelijk in de sluis kunnen liggen en indien meerdere sluizen aan elkaar gekoppeld zijn kun je elkaar in de sluis passeren. Wel gebeurde er weer iets. In een van de sluizen moest ik de trap weer op ( de eclusiers helpen niet) en had alleen de voorlijn bij mij. Gevolg de HiddeGijs kwam kompleet dwars in de sluis te liggen. Ik boven en Martine in de boot. Enigszins hectisch, maar wij redden het weer zonder schade en zonder problemen. Was een schitterende dag met een heerlijk temperatuurtje.

Inmiddels weer een paar dagen verder ( het is zaterdag, 22 april) en zijn weinig kilometers verder. Kwam Donderdagnacht een behoorlijke wind opzetten. Vrijdag nog wel gevaren, maar het werd steeds lastiger om de boot in het gareel te houden. Zijn midden op de dag gestopt. Leek wel windkracht zes zoals het spookte. Liggen nu bij het plaatsje BRAM bij een restaurant, waar wij net heerlijk geluncht hebben en konden ook douchen (onze boomdouche heeft zijn geld ook opgebracht) en de was wordt gedaan. Blijven lekker liggen. Wel in een sluis mijn horloge kwijt geraakt, 20 cm. Ruimte tussen boot en wal en hij viel zo van mijn pols, uiteraard zo het water in.

Wij vragen ons wel af hoe dat in de zomer moet met al die huurboten. Kwam gisteren een Fransman met een huurboot achter ons liggen en wij dachten dat hij meteen maar op de koffie wilde komen, zo dicht kwam zijn neus bij ons. Afijn, maar even geholpen, lijntje voor en achter en een springetje gezet. Had hij nog nooit van gehoord. Moesten als dank wel een biertje met hem drinken.

Voor de cijferaars onder ons (Dolf?), wij hebben inmiddels 230 km gevaren, 70 sluizen gepasseerd, 40 uur werkelijk gevaren en zijn vanuit Agen 140 meter omhoog geklommen en inmiddels bijna 90 meter gezakt. Zakken is een makkie, aanlegggen, lijntjes om de bolders en afhouden.

Liggen nu in Carcassonne, mooi stadje, gaan sightseeing doen.

• 24 April 2006 - 11:17

Jeanne:

Hoe gaat het ondertussen met jullie frans. Lukt dat al een beetje? Mooie fotos wederom..Hier alles goed, kwas zaterdag nog bij Bea op bezoek (Jachtkampioenschappen te Soestdijk) was weer enorm gezellig maar wwel veel kouder als voorspeld. Gisteren Jumping onveilig gemaakt en ook daar was het weer gezellig, raar he? hihi Nou veel plezier maar weer en tot laterrrr dikke zoen J

• 24 April 2006 - 17:56

Jacqueline:

Pap maar flink aan met die Fransen, goed voor de taal, maar bier drinken met ze???? Elegant Martien zo'n boomdouche, wordt je wel lekker schoon.Vandaag weer voor het eerst op de Vecht geroeid, was weer als vanouds.
    Blijf schrijven en genieten. A bientot

• 24 April 2006 - 20:07

Henk En Wiep:

Die plaatjes die jullie er bij sturen zijn bijzonder, kunnen we ons ook een voorstelling maken wat jullie allemaal van dat mooioe Franse land zien. Want mooi is het toch zeg. Spannend als je zo'n dots water in de sluis ziet binnenkomen, logisch dat de boot wel eens alle kanten op kan gaan. Toch elke keer een beetje spannend lijkt me, wat jullie nu weer boven het hooft hangt als je een sluis binnenvaart. Die Fransen toch!!! Wiep wil graag weten hoe het met Alpha gaat? We dachten dat Carcassone een grote stad was, dus dat wordt een flinke tippel. Nu op naar de kust.

• 24 April 2006 - 20:38

Dorien:

wat is het daar geweldig mooi! ik zou wel een dagje mee willen varen! ik ga woe ook varen, laat het nog wel weten
    geniet en doe het vooral rustig aan, het weer hier is nog niet echt geweldig.

• 25 April 2006 - 07:10

Gerwine:

ha mooie mensen

wat een avonturen toch he die je thuis niet hebt

hier zit de eend stevig op haar nest, de koolmezen zijn druk aan het slepen van nestmateriaal en ook de merel probeert haar plekje weer uit in een gaatje achter ons schut, het begint eindelijk warmerwordend voorjaar te zijn, vanochtend betrapte ik me zowaar op de gedachte aan zwemmen, brrr...
    zal in die kanalen wel niet kunnen, dan maar onder die prachtige boomdouche!
    hartegroet gerwine

• 25 April 2006 - 19:23

Aale:

een horloge verliezen in frankrijk is niet zo erg want de fransen hebben toch nooit haast, doucement ,doucement is het beste ,groetjes

• 26 April 2006 - 00:33

Charles En Jeannette:

We genieten van het leuke reisverhaal en de mooie foto's.Jullie vestigen zo het record sluisvaren.Gelukkig hebben jullie nog niet veel te maken met huurboten.Vooral de franse zijn berucht. We blijven het avontuur op de voet volgen. Veel liefs vanuit zonnig Curacao

• 26 April 2006 - 09:58

Rens:

horloge kwijt? geen probleem,ik heb er nog wel een over, kom maar halen.morgen(voor Martine) laatste bridge avond.hebben voor onze nestor, evenals vorigjaar,een aardigheidje gedaan. veel sluis plezier.

• 28 April 2006 - 06:35

Nel Takke:

Wat een mooi verslag weer. en een mooie plaatjes. was dat al koolzaad zo hoog, wij gaan vandaag weer een tochthje fietsen in de betuwe, Jacq, marriet en ik . en afgelopen week heb ik ook weer twee dagen Pieterpad gedaan,samen met Truus den Hartog, van Groningen, Zuidlaren ,Rolde. overnacht bij de fokker van Zuidhorn ,die goede springhengst, hoe kan het bestaan he? Verder hier alles goed , ik vind het fijn dat jullie het goed doen, laat de volgende keer de boom maar weg hoor Martine, je mag er zijn . groeten Nel

• 28 April 2006 - 14:06

Núria:

Prachtige plaatjes van jullie Canal du Midi. Krijg ook zin om te varen. Hier is het koud en regent na een paar mooie dagen. Jullie huis staat keurig bij. Ik zag tuinmannen door de tuis scharrelen. De Camelia bloeit prachtig. Op de waterjoggen wordt ook steeds over jullie verteld. Men volgt blijkbaar jullie berichten.
    Veel vaarplezier!
    Lieve groet, Núria